Burg. de Hesselleplein 31 HEERLEN

Home > Bedrijfsmatig aanbod > Burg. de Hesselleplein 31 HEERLEN

Overzicht


TURN-KEY KANTOORRUIMTE IN HISTORISCH PAND 'LINDESTAETE' NABIJ HET CENTRUM VAN HEERLEN EN DE 'BRIGHTLANDS SMART SERVICES CAMPUS' GELEGEN


Aan het karakteristieke Burgemeester de Hesselleplein in Heerlen wordt circa 2.600 m² VVO kantoorruimte, alsmede 40 parkeerplaatsen, te huur aangeboden binnen een groter kantoorcomplex. Het pand is uitermate centraal gesitueerd nabij de binnenstad van Heerlen (5 minuten loopafstand) en grenst aan de steeds verder groeiende Smart Services Campus. Mede doordat Obvion Hypotheken en Regus reeds gehuisvest zijn binnen het gebouw, is sprake van een baliebezetting. Snelwegen richting Maastricht, Eindhoven, Aken of Antwerpen zijn...

Omschrijving


TURN-KEY KANTOORRUIMTE IN HISTORISCH PAND 'LINDESTAETE' NABIJ HET CENTRUM VAN HEERLEN EN DE 'BRIGHTLANDS SMART SERVICES CAMPUS' GELEGEN


Aan het karakteristieke Burgemeester de Hesselleplein in Heerlen wordt circa 2.600 m² VVO kantoorruimte, alsmede 40 parkeerplaatsen, te huur aangeboden binnen een groter kantoorcomplex. Het pand is uitermate centraal gesitueerd nabij de binnenstad van Heerlen (5 minuten loopafstand) en grenst aan de steeds verder groeiende Smart Services Campus. Mede doordat Obvion Hypotheken en Regus reeds gehuisvest zijn binnen het gebouw, is sprake van een baliebezetting. Snelwegen richting Maastricht, Eindhoven, Aken of Antwerpen zijn binnen 1 minuut bereikbaar en bussen stoppen in de directe omgeving.


Omgeving / bereikbaarheid

Het historische en parkachtige Burgemeester de Hesselleplein wordt vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van fraaie herenhuizen, deels in gebruik t.b.v. dienstverlening. Onderhavig complex grenst hieraan en ademt een soortgelijke sfeer uit. Aan de achterzijde van het complex ligt het hoofdkantoor van APG (voorheen ABP), alsmede de Brightlands Smart Services Campus, waardoor tevens sprake is van een kantooromgeving.

De binnenstad van Heerlen die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van allerhande centrumvoorzieningen, is op loopafstand gesitueerd, evenals het centrale NS- en busstation van de stad (busverbindingen stoppen in de directe omgeving).

De Ringweg Parkstad die binnen één minuut bereikbaar is, voorziet in rechtstreekse aansluitingen op snelwegen naar Eindhoven - Antwerpen (B) - Aken (D) (A 76) en Maastricht (A79).


Object

Het karakteristieke gebouw omvat in totaliteit ca. 9.414 m2 VVO en bestaat uit een souterrain, begane grond en vier verdiepingen.

Het monumentale pand is in 1913 gebouwd en was voormalig in gebruik als technische school. Na een fatale brand in 1996 heeft architectenbureau Martorell _ Bohigas _ Mackay uit Barcelona een plan gemaakt voor de herbouw. In 2001 herrees het complex uit zijn as, waarbij uitpandig sprake is van een hoogwaardig afwerkniveau en uitstraling met veel grandeur; tevens kreeg het een herbestemming als kantoorpand.


Indeling / voorzieningen

De totale vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 9.414 m2 VVO. Voor de verhuur is momenteel circa 2.629 m2 VVO kantoorruimte beschikbaar verdeeld over 2e, 3e en 4e verdieping. Het complex beschikt over 200 parkeerplaatsen (aan de achterzijde gelegen), welke bereikbaar zijn via slagboominstallaties (inclusief intercom). Momenteel zijn er nog 40 parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar.

De begane grond omvat een royale gezamenlijke entree die gekenmerkt wordt door veel grandeur en voorziet in wachtruimte en een baliefaciliteit (inclusief bezetting).

De beschikbare kantoorruimte is verdeeld over de 2e (ca. 1.997 m2 VVO), 3e (ca. 546 m² VVO, waarvan ca. 119 m² archiefruimte) en de 4e verdieping (ca. 86 m2 VVO). Deelverhuur op de tweede verdieping is mogelijk vanaf ca. 850 m2 VVO. De verdiepingen zijn bereikbaar middels liften. Qua indeling is thans sprake van 'cellen en tuinstructuren', doch dit kan in samenspraak en naar wens worden bijgesteld.

Doordat het complex enkele jaren geleden geheel verbouwd en gemoderniseerd is, is er sprake van een hoogwaardig afwerkniveau en dito uitstraling. De volgende voorzieningen zijn reeds aanwezig:

- gezamenlijke entree met (bemande) receptie;
- compleet inbouwpakket met een combinatie van kantoortuinen en kantoorkamers;
- ontvangstruimtes;
- (glazen) scheidingswanden;
- (moderne) glasvezelaansluiting;
- systeemplafonds;
- luchtbehandeling;
- kitchenettes;
- ontvangstruimtes.


Vraaghuurprijzen

Kantoorruimte : € 105,= per m² VVO.
Archiefruimte : € 52,50,= per m² VVO.
Parkeren : € 500,= per plaats.

Allen op jaarbasis en exclusief BTW en services.


Huuruitgangspunten

- huur per maand vooraf te voldoen;
- huurtermijn 5 jaar met telkens 5 jaar verlenging, doch zaken zijn bespreekbaar;
- opzegtermijn (tenminste) 1 jaar voor enig expiratiemoment;
- indexering is jaarlijks van toepassing, voor het eerst 1 jaar na huuringang op reguliere wijze;
- waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden betalingsverplichting (huur + BTW + services);
- standaard ROZ-huurovereenkomst (model kantoor- bedrijfsruimte 2015) inclusief algemene bepalingen;
- levering van elektra, water, gas (warmte), beveiliging en dergelijke wordt in overleg vastgesteld;
- BTW is aan de orde aangaande de verhuur.


Bijzonderheden

- de ruimte is in principe per direct beschikbaar => het huidige opleverniveau vormt de basis, doch zaken zijn bespreekbaar;
- de vigerende bestemming luidt 'kantoor';
- indelingstekeningen zijn op verzoek beschikbaar;
- betaald parkeren in de directe omgeving vormt een alternatief;
- er is te allen tijde sprake van een voorbehoud goedkeuring door de eigenaar.

Kenmerken


Hoofd bestemming kantoorruimte
Huurprijs €105 per vierkante meter p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak 2629 m²
Straat Burg. de Hesselleplein
Huisnummer 31
Postcode 6411CH
Plaats HEERLEN
Provincie Limburg
Status beschikbaar
Ligging stationslocatie, winkelgebied stadscentrum, woonwijk
Afstand afrit snelweg < 500 m
Afstand NS station < 500 m
Afstand bushalte < 500 m
Afstand bank < 500 m
Afstand ontspanning < 500 m
Afstand restaurant < 500 m
Afstand winkel < 500 m

Media


Ligging


Brochure


U kunt de brochure hier downloaden
Hoofdbestemming: kantoorruimte
Huurprijs: €105 per vierkante meter p.j. ( BTW: 21% )
Totaal vloeroppervlak: 2629m²
Neem contact met ons op