FaMoShop naar Dr. Nolenslaan 155 Sittard

FaMoShop naar Dr. Nolenslaan 155 Sittard

FaMoShop uit Sittard is een webwinkel gespecialiseerd in consumentenelektronica, huis- en tuinartikelen, vrijetijdsartikelen, fietsen en bromfietsen. Door de aanhoudende vraag naar deze producten en groei van de onderneming was directeur Mohammed el Majdoub al enige...

Lees meer
Grip Bandenservice vestigt zich op De Koumen

Grip Bandenservice vestigt zich op De Koumen

Sinds 1 augustus jl. huurt Grip Bandenservice een bedrijfsunit aan de Koumenweg 3 in Heerlen. De bedrijfsruimte die circa 375 m² omvat, zal vooral gebruikt worden voor de opslag en vervanging van autobanden voor personen- en bestelwagens. Grip Bandenservice heeft voor...

Lees meer

Vastgoednieuws

Veel van de nieuwe fiscale wetsvoorstellen waren al voor Prinsjesdag uitgelekt, maar de zogenoemde rekening-courantmaatregel bracht toch nog een onaangename verrassing voor menig directeur grootaandeelhouder (DGA) die een aanmerkelijk belang houdt van 5{bb63387ded48b7ba5e1229f0c36f9f1292ed9fcb54e0b973e3cb03acc5fadb7a} of meer in een bv. Fiscalist Karsten de Heus bespreekt de gevolgen met betrekking tot vastgoedfinanciering.
VJ sprak met Kees van Es (algemeen directeur van Beelen Sloopwerken) over de sloop van de Bijlmerbajes om plaats te maken voor een van de meest spraakmakende ontwikkelingen van het moment: het Bajes Kwartier. \'\'Van de zes torens worden er vijf volledig gesloopt.\'\'
De huidige financieringsmarkt voor commercieel vastgoed verschilt enorm van die voor 2008. Aangescherpte eisen leiden tot een hoger percentage afwijzingen. Daar waar wel gefinancierd wordt, vindt steeds meer prijsdifferentiatie plaats. Robert Fabisch van Heston Finance Group stelt dat het daardoor moeilijker is te bepalen of u een goede deal doet. Betaalt u te veel rente?
Vastgoedjournaal heeft een nieuw congres toegevoegd aan de Vastgoedkalender: \'Nieuwe woonvormen voor senioren: lessons learned\'. In dit congres staat de mening van de senioren over wonen centraal. Wat wil de senior? Wat moet er ontwikkeld worden? De dagvoorzitter is Erica Terpstra.
Plegt Bouwgroep heeft een nog te bouwen wooncomplex van 18 appartementen verkocht aan het Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer. De appartementen worden gebouwd in de wijk Noorderhaven in Zutphen. De oplevering wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2019.
Met een daling van het kantorenaanbod van 15,8{bb63387ded48b7ba5e1229f0c36f9f1292ed9fcb54e0b973e3cb03acc5fadb7a} behoort Almere niet meer tot de gebieden met de grootste leegstand. Deze daling valt grotendeels te verklaren door het grote aantal kantoortransformaties. Savills spreekt in een nieuw rapport van \'een herstel van structurele aard\'.
Het aantal startende ondernemers lag over de eerste acht maanden van 2018 met 15{bb63387ded48b7ba5e1229f0c36f9f1292ed9fcb54e0b973e3cb03acc5fadb7a} fors hoger dan dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de bouw kent een explosieve stijging. Dat is een heel ander beeld dan de jaren na de crisis, toen de vraag opdroogde en veel bouwers failliet gingen.
Het kabinet laat kansen liggen om het realiseren van haar duurzame ambities op de woningmarkt te stimuleren en laat starters opnieuw in de kou staan, zo reageert De Hypotheker op de dinsdag gepresenteerde Miljoenennota. 
John Kerkhoven, directeur Vastgoedjournaal en Marcel ten Holte, directeur RetailTrends gaan de samenwerking aan voor het nieuw op te zetten RetailRegister.
De markt voor vastgoedfinanciers krijgt een opvallende nieuwe speler erbij. Vastgoed.com uit Den Haag verstrekt razendsnel transformatie-, project- en verbouwingsfinancieringen met behulp van big data. VJ sprak hierover met founder Erik de Voogd.