STEXPRESS BREIDT UIT IN KERKRADE

STEXPRESS BREIDT UIT IN KERKRADE

STExpress is een onderneming met vestigingen in Duitsland en China, die zich richt op de opslag en distributie van goederen, voortkomend uit een wereldwijde import en export. Door een verdere uitbreiding van activiteiten, wilde directeur de heer Tong, graag een...

Lees meer

Vastgoednieuws

De autodeelprojecten voor bewoners in woningcomplexen beginnen steeds beter te lopen. Nu maken BMW Nederland en BPD carsharing mogelijk voor bewoners in een appartementencomplex op Zeeburgereiland in Amsterdam.
Bart Poort adviseert als advocaat regelmatig woonbegeleidingspartijen en corporaties om te zorgen dat er goede afspraken worden gemaakt wanneer bijvoorbeeld het recht op woonruimte eindigt. Maar soms gaat het flink mis. Poort vertelt hierover in VJ aan de hand van een praktijkcasus.
Het grondbeleid in Nederland moet grondig op de schop. Daarom heeft het demissionaire kabinet een achttal ‘aanbevelingen’ gekregen om het grondbeleid te moderniseren. Maar tenminste één daarvan kan wat mij betreft direct worden geschrapt.
Een gebouw van 107 meter hoog, 156 meter lang en slechts 12,6 meter breed. Dat zijn afmetingen van het nieuwe Nederlandse kantoor van het Europese Octrooibureau in Rijswijk. Tijdens een bijeenkomst van Stichting Hoogbouw kreeg VJ een rondleiding door de nieuwbouw en sprak met de architect en de ingenieur achter dit indrukwekkende project.
Momenteel werkt het kabinet Rutte aan harmonisatie van de regelgeving voor grondbeleid in de Aanvullingswet grondeigendom. De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur pleit in dit licht voor 8 maatregelen.
’s Werelds eerste horizontale-verticale, kabelloze liftsysteem genaamd MULTI is vandaag onthuld in Rottweil. De lift, ontwikkeld door staalproducent thyssenkrupp, wordt als eerste geïnstalleerd in OVG Real Estate’s nieuwe project, East Side Tower Berlijn. Met filmpje!
SCPI Atream Hôtels, onderdeel van de Franse assetmanager Corum, heeft op 9 juni het driesterren hotel Hampton by Hilton Amsterdam op Schiphol Airport gekocht.
PingProperties heeft namens haar Office Fund III overeenstemming bereikt met Heijmans over een langjarige huurverlenging van het kantoorgebouw aan de Graafsebaan 65 in Rosmalen bestaande uit circa 10.200 m² en 240 parkeerplaatsen.
Samen met enkele andere investeerders steekt Keadyn €4,5 miljoen in 42workspace, een 2300 m2 grote coworking-space voor tech-startups in Rotterdam. Er is plaats voor 260 werkplekken. 
De reorganisatie bij het Blokker concern heeft grote gevolgen voor haar hele winkelnetwerk vindt Colliers International. “De nieuwe strategie bij Blokker dwingt vastgoedeigenaren om meer creativiteit te tonen in hun verhuurbeleid”, zegt Joost Vooijs van Colliers.